Compania Policolor, care activeaza in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor, a anuntat ca lanseaza o noua gama de produse epoxidice si poliuretanice, adaptate pietei din Romania.

”In 2016, produsele destinate sistemelor de pardoseli din portofoliul nostru au avut o crestere de 20%. Pe fondul cererii tot mai mari de produse profesionale ce aduc valoare adaugata constructiilor civile si industriale, Policolor vine in intampinarea profesionistilor cu atribute de calitate crescuta in noua gama de produse DEKO Professional”, a declarat Florin Stoleriu, director al diviziei Arhitectural din cadrul Policolor.

Dintre toti marii producatori autohtoni de materiale decorative, Policolor este singura companie care produce pardoseli si inoveaza pe segmentul de epoxidice si poliuretanice. Pe lista produselor proaspat lansate se afla pardoseala autonivelanta epoxidica bicomponenta, pardoseala autonivelanta epoxidica tricomponenta, pardoseala autonivelanta epoxidica bicomponenta cu efect antiderapant, amorsa epoxidica bicomponenta pentru suprafete lucioase, amorsa bicomponenta diluabila cu apa, pentru beton crud si emailul epoxidic bicomponent diluabil cu apa.

Pardoseala autonivelanta epoxidica bicomponenta are ca destinatii de utilizare birourile, cabinetele medicale, garajele, showroom-urile si halele industriale supuse la trafic greu. Pe lista beneficiilor se numara aspectul de ”oglinda”, aderenta excelenta pe beton, rezistenta mare la uzura, saruri, coroziune alcalina, stropiri cu petrol, benzina, uleiuri, detergenti, sucuri, vin etc. Produsele se utilizeaza exclusiv in sistem, prin amestecul intaritorului cu rasina. Consumul este de 1,5 kg/mp/strat de 1 mm grosime, iar aplicarea se face intr-un strat de 1,5-3 mm.

Pardoseala autonivelanta epoxidica tricomponenta se foloseste in halele industriale supuse la trafic greu si actiunea agentilor chimici, avand un consum cu 10-20% mai redus decat pardoseala bicomponenta.Pardoseala autonivelanta epoxidica cu efect antiderapant se foloseste in hale cu trafic mediu, supuse la agresiuni chimice, avand un consum de doar 0,8 kg/mp.
Cele trei tipuri de pardoseli se folosesc impreuna cu sistemul de amorsare epoxidic pentru suprafete lucioasesau cel diluabil cu apa. Primul se utilizeaza castrat de suport pentru pardoselile si emailurile epoxidice bicomponente si tricomponente pe baza de solvent, iar cel de-al doilea este compatibil atat cu cele pe baza de apa, cat si cu cele pe baza de solvent. De asemenea, acesta din urma se poate folosi si ca atare, direct pe betonul ”crud”, avand rolul de a scurta perioada de maturare a acestuia, de la 28 de zile la 4 zile.

Emailul epoxidic bicomponent, diluabil cu apa este un email ce poate fi folosit si ca atare, la realizarea de pardoseli cu rezistenta medie la trafic, expuse in atmosfera industriala agresiva. Pentru ca are un miros slab si se usuca rapid, poate fi folosit in incaperi fara aerisire. Datorita rezistentei sale,poate fi utilizat cu succes la vopsirea piscinelor.

In ceea ce priveste pardoseala nivelanta poliuretanica tricomponenta, aceasta se recomanda in unitatile de productie din industria alimentara, textila, uzine de prelucrari metalice grele si camere frigorifice. Are o rezistenta foarte buna la impact, la trafic greu ori agenti chimici, dar si la temperaturi extreme, cu variatii intre -40 de grade Celsius si 90 de grade Celsius. Pentru o rezistenta mai mare si o compatibilitate perfecta se recomanda aplicarea alaturi de sistemul deamorsare poliuretanic tricomponent, insa poate fi aplicat si impreuna cu amorse epoxidice. Amorsa are rolul de a acoperi eventualele imperfectiuni ale suportului si de a-i creste rezistenta, conferindu-i o grosime mai mare.

Nou intrat in gama DEKO Flooring este si sigilantul poliuretanic bicomponent mat, folosit ca strat de protectie la zgariere si raze UV pentru pardoselile epoxidice.